Territorium

"De Werreke vaan Mestreech"

De Mineurs hebben een groot stuk van Maastricht in handen.
Ontstaan in een Bastion en handelend vanuit de Kazjematte bereikt het "territorium" van de Mineurs vanaf de Brusselsepoort via Sint Annadal naar Daalhof en omgeving.

Actief is ons moto "Plezeer" en "Ammuzemint" voor jong en oud.
Wij brengen de Vastelaovend naar onze bewoners.
Door middel van scholenbezoek met vasteloavendslès bij de jeugd en met speciale fiesaovenden voor de wat ouderen in de diverse Zorgcentra in heel Maastricht.
Zwervend door ons territorium en groot Maastricht willen wij zoveel als mogelijk iedereen laten meegenieten van deze unieke traditie hier in us Mestreech.
Dat zijn de Mineurs.

Onderstaand enkele afbeeldingen van karakteristieke plaatsen.

Hoge Fronten


Rakelings zoefden hier kogels langs de muur van het bastion Holstein. Nu een oase van rust direct naast het centrum van Maastricht.


Deze poort geeft toegang tot de kazematten, het ondergrondse gangenstelsel onder de Linie van Dumoulin, de verdedigingswerken aan de westkant van de stad.
Ter plaatse ligt het terrein hoger, waardoor een gracht met water (een natte gracht) niet goed mogelijk was. Daarom gaf de Republiek aan Dumoulin de opdracht om er een verdedigingsstelsel met droge grachten aan te leggen. De van de walmuur losliggende werken zijn ondergronds met gangen aan de stad en aan elkaar verbonden.


De Sint-Lambertuskerk op het Emmaplein, de "Sacre Coeur" van Maastricht. Helaas in verval. Hopelijk is dit monument nog te redden?