Het begin van ............

Zaterdag 13-11-2004   De dag begint al vroeg zo omstreeks 09:00 uur in het Atrium voor het aankleden van de Zaal. Dit jaar hebben wij gekozen voor eigen decoratie in de vorm van diverse blauw-witte "banen" geimpregneerd stof. Dit alles gecombineerd met blauw-witte ballonnen en aan de wanden 4 schitterende borden met alle oud "groet Mejoors"en "Hertogen" van de voorgaande jaren.
Tot nu toe heeft niemand in de gaten dat de nieuwe Hertog druk bezig is met het aankleden van de zaal. Zo af en toe een opmerking van: kom op niet ouwehoeren doorwerken anders zijn we om 6 uur nog niet klaar zet niemand aan het denken waarom ik zo een haast heb.
Ik heb namelijk een afspraak met Yvo Crijns van de kanselerijraad om 15:45 uur om de voorbereidingen te treffen voor mijn grote moment om 19:33 uur later deze vanavond.

Nadat ik mijn goede vriend Paul van Golde heb opgehaald bij het station van Maastricht om 15:10 gaat de reis door naar Huis. Paul heb ik gevraagd het geheel te filmen, dus ook de voorbereidingen vooraf (leuk voor later).
Op een geheime plaats in Maastricht wordt in opgepikt door Yvo waarna wij naar zijn huis gaan.
Hier wordt ik volledig verzorgt en volgen de laatste instructies voor de bekendmaking van vanavond.

18:25   Vertrek ik te voet naar het Atrium (via een omweg van 5 straten). Hier neem ik mijn functie als ceremoniemeester in en begin het een en ander te regelen om de grote onbekende bij Yvo op te halen. Zo omstreeks 18:55 komt Hans Borgers binnen met een filmploeg van TV-MAASTRICHT "Ik kom net van Yvo af en heb een intervieuw gehad met de nieuwe Hertog" zegt hij tegen mij. Dat was niet gepland denk ik bij mij zelf maar laat hem maar eens afwachten wat zo dadelijk gaat gebeuren. Voorop lopend, gevolgd door het regiment van de Kachelpiepers, door de straten van Daalhof begin ik langzaam een zekere spanning te voelen. De grote onbekende (onder de kop is dit FRANS OTTEN welke deze rol uitstekend heeft gespeeld) wordt opgehaald en de spanning stijgt.

Na het verwelkomen van Willie, Nico en Raymond als nieuwe Mineurs begint het ceremonieel gebeuren.
Onze preses Lex leest de proclamatie voor van de "grote onbekende"..............

En yes hier is hij dan............ HERTOG EDWIN D'N IERSTE, eindelijk na twee maanden van verplicht stilzwijgen voor familie, vrienden en mijn jongens Milan, Jordi en Jerôme.

Het vervolg was een zeer gezellige avond met A next Band en huldigingen voor Lex onze preser en Loe onze Moeljaan

Later op de avond werd ik blij verrast met een spetterend optreden van JEF VERHEIJDE welke aanwezig was bij het uitroepen maar nog een optreden heeft gehad op een andere locatie in Limburg.
Jef nogmaals hartstikke bedaank

Het seizoen is begonnen en Maastricht, HERTOG EDWIN D'N IERSTE komt eraan.

Hertog 2005: Edwin I (Buijs) met zijn vrouw.